Themawandeling

Roze Stadswandeling

1 uur

Ontdek de roze geschiedenis van Dordt tijdens de pride

In de ‘Roze Stadswandeling‘ ontdek je bijzondere verhalen uit de Dordtse geschiedenis. Van een naakt jongetje op een gevel, tot vrijende mannen aan een haven. In deze wandeling beleef je samen met de stadsgids de verborgen geschiedenis van de homoseksuele gemeenschap in de oudste stad van Holland. Van sodomievervolgingen en verbanningen uit de stad tot emancipatie en het homohuwelijk. En wat is dat eigenlijk met die Pottenkade? Op 2 september tijdens Dordrecht Pride gaat deze speciale stadswandeling in première. Eenmalig kost een ticket slechts 5 euro. Wees er snel bij, want vol is vol!

Wat kun je verwachten?

  • Een actieve beleving, dus geen saaie opsomming van feitjes of jaartallen.
  • Een enthousiaste gids, die je de stad laat ontdekken als een echte local.
  • Een uniek perspectief op de roze geschiedenis van Dordrecht.

HOE KUN JE RESERVEREN?

  • De Roze Stadswandeling wordt op 2 september tijdens Dordrecht Pride georganiseerd. Tickets reserveer je online via deze website.
  • Wil je deze wandeling op een andere datum voor je eigen gezelschap? Het tarief voor een privé-stadswandeling is minimaal 60 euro. Alle wandelingen worden op maat naar wens gemaakt en kunnen op iedere dag en elke tijd starten.

Prijzen

Dordrecht Pride€ 5

Deze stadswandeling met je eigen groep vrienden, familie of collega's?

Boek direct een privé-wandeling

Via deze weg kunt u direct en op de door u gewenste dag (en tijdstip) een privé-wandeling boeken (en meteen betalen).

Prive-wandeling boeken

Deze stadswandeling helemaal naar jouw wens?

Vraag een wandeling op maat aan!

Reserveer privé-stadswandeling

Via dit formulier kunt u een privé-stadswandeling of fietstour op maat aanvragen. Voor een privé-aanvraag is het minimale tarief de prijs voor 6 personen. Bent u met een kleinere groep? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden. U ontvangt zo snel mogelijk na ontvangst een bevestiging van uw aanvraag via de mail. Soms komt onze mail in uw spambox.

Maak hier uw keuze voor de stadswandeling, fietstour of het arrangement naar keuze. U kunt het opmerkingenveld gebruiken voor aanvullende informatie.

Datum & tijd

Gewenste begintijd
Gewenste eindtijd

Wie, wat & waar?

Het minimumtarief is de prijs voor 6 personen. Als u voor een kleinere groep wilt boeken, kunt u hier 6 invullen en onderaan een opmerking toevoegen. Via 'boek nu' kunt u ook losse tickets bestellen voor een instapwandeling.
Waar wilt u de wandeling starten?