Themawandeling

Duister Dordrecht

1,5 uur

Ontdek de spannende geschiedenis van Dordrecht tijdens de stadswandeling ‘Duister Dordrecht’. Onze gids neemt je mee langs de rafelrandjes van de stad en vertelt verhalen over moorden, piraten, bordelen en spoken. Ontdek de geheimen van de bordelen, hoor de verhalen van schepen die ten onder gingen op de verraderlijke wateren rondom Dordrecht en luister naar de verhalen over geesten die door de stad spoken. Als havenstad heeft Dordrecht een rijke geschiedenis vol spannende en ruige verhalen die tot op de dag van vandaag zichtbaar zijn. Ken jij de verhalen over Kees Spijkervet, Simon de Danser of middeleeuwse martelpraktijken al?

Deze stadswandeling is een unieke en avontuurlijke ervaring, waarbij je een kant van Dordrecht zult ontdekken die je nog niet kende. Van moorden tot bordelen en van scheepsverhalen tot geesten – je zult het allemaal beleven tijdens deze spannende stadswandeling. Deze stadswandeling is de meest smeuïge wandeling van Dordrecht, boordevol verhalen, mythes en anekdotes.


Deze stadswandeling in Dordrecht is een actieve beleving. Verwacht geen droge jaartallen of saaie feitjes, maar een interactieve en verrassende wandeling met een enthousiaste gids.


Hoe kun je reserveren?

 • Wil je een privé-wandeling? Een privé-wandeling is iedere dag mogelijk. Het minimale tarief is voor 4 personen (ook als je met minder personen bent).
 • Een superleuke rondleiding gekregen van Angelo. We deden de duistere rondleiding en mede dankzij het enthousiasme van onze gids heeft het een onvergetelijke ervaring opgeleverd!

  Sander

 • We hadden een hele leuke rondleiding door Dordrecht in de avond met de titel ‘Duister Dordrecht’. Erg vermakelijke verhalen gebracht met humor over de ‘duistere’ kant van Dordrecht.

  Heleen

 • We hebben gisteren een super leuke en boeiende “Duister Dordrecht” tour gedaan. Zowel de schipper van Si barone als gids Joes konden heel boeiend vertellen over Dordrecht.

  Marion

Prijzen

Privé-wandeling per persoon (het minimale tarief is voor 4 personen, ook als je met minder personen bent)€ 12.50
Groepstarief voor grote groepen (meer dan 10 personen) op aanvraag

Deze stadswandeling met je eigen groep vrienden, familie of collega's?

Boek direct een privé-wandeling

Via deze weg kunt u direct en op de door u gewenste dag (en tijdstip) een privé-wandeling boeken (en meteen betalen).

Prive-wandeling boeken

Komende stadswandelingen

 • oktober 2024

  okt

  vrijdag

  4

  19:30

  okt

  vrijdag

  11

  19:30

  okt

  zaterdag

  19

  19:30

  okt

  zaterdag

  26

  19:30

 • november 2024

  nov

  zaterdag

  2

  19:30

  nov

  zaterdag

  9

  19:30

Deze stadswandeling helemaal naar jouw wens?

Vraag een wandeling op maat aan!

Reserveer privé-stadswandeling

Een stadswandeling op maat aanvragen? Via dit formulier kunt u uw wensen opgeven. Het minimale tarief is voor vier personen, ook als u met minder personen bent.

Datum & tijd

Gewenste begintijd
Gewenste eindtijd

Wie, wat & waar?

Waar wilt u de wandeling starten?
Wilt u uw aanvraag uitbreiden met een arrangement?