ontdekdordrecht rondleiding tour-6423-1.jpg

Water & Havens

Ontdek de geschiedenis van Dordrecht en het water. In een stadswandeling van 1,5 uur ontdek je de haat-liefdeverhouding van Dordtenaren met het water. De gids neemt je mee langs mooie verhalen over de bloeiende handel in de stad, het stapelrecht en de vele pakhuizen aan de havens, maar staat ook stil bij de impact van de Sint-Elisabethsvloed (1421) en de actuele strijd tegen het water op het eiland van Dordrecht.

Deze tour is te boeken als privérondleiding en staat ook regelmatig in de agenda als instaptour.

IMG20210702165545 (1)_edited.jpg

Wijn & Bier

Dordrecht heeft een rijke geschiedenis met een bloeiende wijn- en bierhandel. In deze rondleiding ontdek je geschiedenis van alcohol in de stad. Samen met de gids sta je stil bij de vele stadsbrouwerijen en wijnpakhuizen die de stad telde, en hoor je mooie verhalen over drank en uitgaan in de stad.


Heel leuk: voeg een proeverij van Dordtse drank (bier, wijn en/of likeur) toe aan de wandeling!

Deze tour is te boeken als privérondleiding en staat ook regelmatig in de agenda als instaptour.

Vraag informatie aan
Regenten-_en_Lenghenhof_Dordrecht.jpg

Hofjes & Tuinen

Even ontsnappen aan de stadse drukte? In de Hofjes & Tuinen-tour ontdek je de schitterende hofjes en het stadsgroen van Dordrecht. In de historische binnenstad bezoek je een aantal van de oudevrouwen- en armenhofjes. In de negentiende eeuwse schil ontdek je de arbeidershofjes van de stad. Samen met de gids ontdek je ook het mooie verhaal van Park Merwesteyn, het oudste stadspark van Dordrecht.

Deze tour is te boeken als privérondleiding en staat ook regelmatig in de agenda als instaptour.

IMG_7670-1_edited.jpg

Vrouwen van Dordrecht

Stadswandeling met aandacht voor vrouwen die belangrijk zijn (geweest) voor Dordrecht of die verborgen zijn achter bekende verhalen. Het zal gaan over (on)afhankelijkheid, werk en hobby, moeders, kunst, dromen en een huwelijksgeschenk. Ontdek de mooiste verhalen over vrouwen in de geschiedenis van Dordrecht.

Deze tour is te boeken als privérondleiding.

15.jpg

Kunst in Dordrecht

Al eeuwenlang is Dordrecht een populaire stad voor kunstenaars. Is het de machtige ligging aan het water, het schitterende licht? Of toch de vele grootmeesters die in Dordrecht hebben gewoond en gewerkt? Tijdens deze rondleiding ontdek je Dordrecht door de ogen van de kunstenaars die Dordt hebben geschilderd. Ervaar Dordrecht alsof je zelf Cuyp, Turner, Jongkind of Witsen bent!

Deze tour is te boeken als privérondleiding en vanaf oktober onderdeel van het Kunstrondje Dordt.

33732674364_210fab88e5_b.jpg

Fiets- en fotosafari in de Biesbosch of in de binnenstad

Ervaar samen met onze gids is een fietstocht van ongeveer 25 kilometer de schitterende natuur in de Dordtse en Nieuwe Biesbosch. Onderweg maak je prachtige foto's en ontdek je de mooiste verhalen over dit natuurgebied in de achtertuin van Dordrecht.

Of ga op fotosafari in de binnenstad. Leer van onze fotograaf-gids Lisette de tips and tricks van stadsfotografie en ontdek de mooiste plekjes van Dordt.

Deze tour is te boeken als privérondleiding.

 

Privérondleiding aanvragen

Jouw bedrijfsuitje, familieweekend en dagje Dordrecht verdient de leukste rondleiding!

In dit formulier kun je alle wensen aangeven. Welke tour wil je graag doen? We passen de rondleiding op maat voor je aan: lengte, thema, start- en eindpunt: alles om jouw dag in Dordrecht tot een succes te maken!

Bedankt voor de inzending!

 

Prijzen

Een rondleiding van 1,5 uur kost € 75,- per gids. Per gids kunnen maximaal 15 personen mee.

Voor arrangementen en speciale rondleidingen maken we een offerte op maat, neem contact met ons op voor meer informatie.