Theme Walk

Traces of the Flood

1.5 hours

Discover traces of the flood disasters that have plagued Dordrecht over the past 600 years

In de stadswandeling ‘Sporen van de Watersnood’ ontdek je samen met een enthousiaste lokale gids de sporen van de grote watersnoodrampen van 1421 (Sint Elisabethsvloed) tot 1953 in het centrum van Dordrecht. In de wandeling leer je over de bijzondere verhouding van Dordrecht met het water: enerzijds heeft het Dordrecht veel voorspoed gebracht, maar anderzijds blijft het een constante bedreiging. Tijdens een interactieve en verrassende stadswandeling ontdek je in 1,5 uur aan de hand van foto’s, vloedstenen en andere monumenten wat Dordrecht in de loop der eeuwen is overkomen en hoe de Dordtenaren daarmee om zijn gegaan en nog steeds mee omgaan. Dit is bijzondere stadswandeling: verwacht geen droge feitjes, maar een enthousiaste gids die je de watergeschiedenis van de stad van vroeger tot nu laat ervaren.

What to expect.

  • An active experience, so no boring listing of facts or years.
  • An enthusiastic guide, who will let you explore the city's flood trails like a true local.
  • An interactive walk, past surprising places in downtown that you would otherwise have walked past, without seeing them.

HOW CAN YOU MAKE RESERVATIONS?

  • Deze wandeling wordt alleen aangeboden als privé-arrangement. Dit kan op elke datum en tijd. Je boekt een privé-arrangement via de website (aanvraagformulier of direct reserveren), maar telefonisch of via de mail mag ook. Het minimale tarief is voor 6 personen (ook als je met minder personen bent).

 

Ontdek Dordrecht staat voor interactieve wandelingen. Bij groepen groter dan 12 deelnemers zetten we een extra gids in.

 

Prices

Privé-wandeling per persoon (het minimale tarief is voor 6 personen (ook als je met minder personen bent) € 12.50
Voor groepen kunt u een offerte op maat aanvragen

This city tour with your own group of friends, family or colleagues?

Book a private walk directly

This way you can book (and pay for) a private walk directly and at your preferred day (and time).

Booking a private walk

This city tour completely to your liking?

Request a customized walk!

Book private city tour

Via dit formulier kunt u een privé-stadswandeling of arrangement op maat aanvragen. Voor een privé-aanvraag is het minimale tarief de prijs voor 6 personen. Bent u met een kleine of grote groep? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden. U ontvangt zo snel mogelijk na ontvangst een bevestiging van uw aanvraag via de mail. Soms komt onze mail in uw spambox.

Maak hier uw keuze voor de stadswandeling of het arrangement naar keuze. U kunt het opmerkingenveld gebruiken voor aanvullende informatie.

Date & time

Desired start time
Desired end time

Who, what & where?

Het minimale tarief is voor 6 personen (ook als je met minder personen bent). Voor de instaptours kun je wel losse tickets bestellen.
Where would you like to start the walk?