Water & Havens – 25 maart 2023

12:00 uur

Hallo Dordrecht, Voorstraat 276

Het eiland van Dordrecht en het water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Waarom is het Drierivierenpunt zo belangrijk? Hoe maakt de Sint Elisabethsvloed een einde aan de Dordtse welvaart? In de stadswandeling en rondvaart ‘Water & Wandelen’ ontdek je de schitterende monumenten en historische hoogtepunten in de oudste stad van Holland. Tijdens een verrassende stadswandeling ervaar je de verhalen achter gevels, poorten, straatjes, hofjes en pakhuizen. Samen met onze deskundige gids verken je eeuwen aan geschiedenis, cultuur en architectuur. De rondvaart is aan boord van een kleinschalige Italiaanse boot. Aan boord beleef je de prachtige gebouwen van het historische havengebied. Op de grote rivieren geniet je van het grootse uitzicht op Dordrecht. De combinatie van een stadswandeling en rondvaart is een unieke activiteit om Dordrecht te verkennen.

Wat kun je verwachten?

 • Een actieve ervaring op het water in een unieke, kleinschalige rondvaartboot.
 • Een enthousiaste gids, die je de stad laat ontdekken als een echte local.
 • Een interactieve wandeling, langs verrassende plekken in de binnenstad.
 • De beste beleving van Dordrecht, vanaf het water en vanaf het land.

Hoe kun je reserveren?

 • Wil je een privé-arrangement? Dit kan op elke datum en tijd. Je boekt een privé-arrangement via de website (aanvraagformulier of direct reserveren), maar telefonisch of via de mail mag ook. Het minimale tarief is voor 6 personen (ook als je met minder personen bent).
 • Wil je mee met een instaptour? Dit kan als er een tour in de agenda staat. Je boekt losse tickets via de agenda op de website. De instaptours zijn vanaf maart op zaterdag om 14:15 uur (van begin april tot eind oktober ook op zondag).

 

Ontdek Dordrecht staat voor interactieve wandelingen. Bij groepen groter dan 12 deelnemers zetten we een extra gids in.

 • Genoten van prachtige vaartocht met Sirio in Italiaanse sferen en hele leuke wandeling met mooie verhalen van Lisette!

  Marian

 • Joes maakte de rondleiding nog leuker en interessanter dan we al dachten. Het enthousiasme en de kennis van hem was grandioos! Ook de kapitein van de boot was erg leuk en liet zijn boot even voor ons hard over het water stuiteren. Al met al een aanrader!

  Anja

 • Een hele leuke stadswandeling gemaakt met een kundige enthousiaste gids en vervolgens een boottochtje met een kapitein die hele interessante verhalen vertelde over Dordrecht

  Rebecca

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Stadswandeling en rondvaart
In de stadswandeling met rondvaart ‘Water & Havens’ maak je een schitterende rondvaart van 1 uur door het historische havengebied op een klassieke, houten boot van Si Barone. Na de rondvaart ontdek je met onze gids de verborgen parels tijdens een stadswandeling in het centrum van Dordrecht. Water speelt in de geschiedenis, het nu en de toekomst van Dordrecht een belangrijke rol. Deze tour is een unieke manier om Dordrecht te ontdekken vanaf het water en vanaf het land.
32,50
Onbeperkt